Kas ir izcilības kauss?

Izcilības kauss (Cup of Excellence, CoE) ir ikgadējs kafijas konkurss, kas notiek dažādās pasaules valstīs.

Tā mērķis ir popularizēt un apbalvot augstas kvalitātes kafiju. Lai varētu piedalīties konkursā, kafijai jāatbilst stingrām prasībām, ko nosaka ekspertu padome. Konkursā var piedalīties visi kafijas audzētāji neatkarīgi no to lieluma vai pieredzes.

Konkurss tiek organizēts divās kārtās. Pirmajā kārtā vietējo ekspertu žūrija novērtē kafijas un izvēlas noteiktu skaitu finālistu. Pēc tam šīs kafijas tiek nosūtītas uz izcelsmes valsti, lai veiktu otro vērtēšanas kārtu. Otrajā kārtā starptautiska žūrija, kuras sastāvā ir kafijas baudītāji, degustē kafijas un sarindo tās pēc 100 ballu sistēmas. Galīgie punkti tiek izmantoti, lai noteiktu konkursa uzvarētājus.

Izcilības kausa programma tika izveidota Brazīlijā 1999. gadā, un kopš tā laika tā ir paplašinājusies, iekļaujot konkursus tādās valstīs kā Kolumbija, Gvatemala, Etiopija, Kenija un Ruanda.

Izcilības kauss (Cup of Excellence, CoE) ir ikgadējs kafijas konkurss, kas notiek dažādās pasaules valstīs. Tā mērķis ir popularizēt un apbalvot augstas kvalitātes kafiju. Lai varētu piedalīties konkursā, kafijai jāatbilst stingrām prasībām, ko nosaka ekspertu padome. Konkursā var piedalīties visi kafijas audzētāji neatkarīgi no to lieluma vai pieredzes.

Konkurss tiek organizēts divās kārtās. Pirmajā kārtā vietējo ekspertu žūrija novērtē kafijas un izvēlas noteiktu skaitu finālistu. Pēc tam šīs kafijas tiek nosūtītas uz izcelsmes valsti, lai veiktu otro vērtēšanas kārtu. Otrajā kārtā starptautiska žūrija, kuras sastāvā ir kafijas baudītāji, degustē kafijas un sarindo tās pēc 100 ballu sistēmas. Galīgie punkti tiek izmantoti, lai noteiktu konkursa uzvarētājus.

Izcilības kausa programma tika izveidota Brazīlijā 1999. gadā, un kopš tā laika tā ir paplašinājusies, iekļaujot konkursus tādās valstīs kā Kolumbija, Gvatemala, Etiopija, Kenija un Ruanda.

Izcilības kauss ir ikgadējs kafijas konkurss, kas popularizē un apbalvo augstas kvalitātes kafiju. Konkursā var piedalīties visi kafijas audzētāji neatkarīgi no to lieluma vai pieredzes. Izcilības kausa programma tika izveidota Brazīlijā 1999. gadā, un kopš tā laika tā ir paplašinājusies, iekļaujot konkursus tādās valstīs kā Kolumbija, Gvatemala, Etiopija, Kenija, Kenija un Ruanda.

Kā pagatavot perfektu kafijas tasi

Ja esat pusaudzis, pastāv liela iespēja, ka katru dienu sākat ar kafijas tasi. Kofeīns ir lielisks veids, kā pamosties un sākt dienu. Bet kas būtu, ja tava kafijas tasīte būtu vēl labāka? Izmantojot šos padomus, jūs uzzināsiet, kā katru reizi pagatavot perfektu kafijas tasi.

Izvēlieties pareizās kafijas pupiņas

Ja vēlaties pagatavot lielisku kafijas tasi, jāsāk ar lieliskām kafijas pupiņām. Ir daudz dažādu kafijas pupiņu šķirņu, tāpēc veltiet laiku eksperimentiem un atrodiet tās, kas jums vislabāk patīk. Kad esat atradis savas iecienītākās pupiņas, pārliecinieties, ka tās glabājat hermētiskā traukā, lai tās paliktu svaigas.

Samaaliet pupiņas paši

Ja patiešām vēlaties uzlabot savu kafijas spēli, pirms kafijas pagatavošanas sasmalciniet pupiņas paši. Tas nodrošinās, ka kafija būs pēc iespējas svaigāka. Šim nolūkam varat izmantot manuālo vai elektrisko kafijas dzirnaviņas. Pārliecinieties, ka pupiņas nav pārspīlēti samaltas, citādi tās būs pārāk rūgtas.

Izmantojiet filtrētu ūdeni

Vēl viens svarīgs padoms ir kafijas pagatavošanai izmantot filtrētu ūdeni. Tas palīdzēs no ūdens atbrīvoties no jebkādiem piemaisījumiem, kas varētu ietekmēt kafijas garšu. Ja jums nav filtra, varat arī vienu minūti vārīt ūdeni, pirms to izmantot kafijas pagatavošanai.

Lai pagatavotu lielisku kafiju, ir jāpievērš uzmanība detaļām. Ievērojot šos padomus, jūs būsiet ceļā uz to, lai katru reizi pagatavotu perfektu kafiju. Tāpēc dodieties uz priekšu un izmēģiniet tos!

Šajā preču grupā nav nevienas preces.